ΨΗΦΙΣΜΑ Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΚΔΑΠ ( απόφαση Δ.Σ. 122/2020 )

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ηγουμενίτσα  25 Αυγούστου 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 10917 / 2020

     

 

Δημοτικό Μέγαρο-Σουλίου 3

 Τ.Κ. 461 00 – Ηγουμενίτσα

______________________

 

Web site:  www.igoumenitsa.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.2665361140 -Fax 2665361120

 

Δελτίο Τύπου

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΚΔΑΠ   ( απόφαση Δ.Σ. 122/2020 )

 

Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher των ΚΔΑΠ αποτέλεσε μια οδυνηρή έκπληξη για όλους, καθότι μένουν εκτός φιλοξενίας στα Κέντρα Δημιουργική Απασχόλησης Παιδιών σχεδόν το 50% των παιδιών, με αποτέλεσμα να πλήττονται τόσο οι οικογένειες, όσο και οι δημοτικές δομές.

Τα δημοτικά ΚΔΑΠ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, αφού παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας κλπ σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζόμενων χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλές απολαβές.

Εκφράζουμε λοιπόν την αγωνία μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλες τις οικογένειες, των οποίων τα παιδιά έχουν εξαιρεθεί από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς.

Είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε απειλεί την βιωσιμότητα των δημοτικών δομών, που συμβάλουν καθοριστικά στην οικογενειακή συνοχή. 

Ζητάμε

Την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, ώστε να διασφαλισθεί η φιλοξενία όλων των παιδιών, μέχρι εξαντλήσεως της δυναμικότητας των Δημοτικών ΚΔΑΠ και παράλληλα την διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων μέσα από την απαραίτητη βιωσιμότητα των δομών αυτών. 

Τέλος, ζητάμε την οριστική επίλυση του ζητήματος των εργαζομένων των ΚΔΑΠ των Δήμων με προώθηση λύσης παρόμοιας με εκείνη των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Το παρόν να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ.

 

                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

                                                                  ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Tags: Δημοτικό Συμβούλιο ΚΔΑΠ

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech