Διοργάνωση ενημερωτικής συνάντησης (info day) στο πλαίσιο του έργου (Coastal Heritage Network - CoHeN)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργάνωση ενημερωτικής συνάντησης (info dayστο πλαίσιο του έργου (Coastal Heritage Network - CoHeN)

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση (info day) στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network – CoHeN) την 7η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Το έργο Coastal Heritage Network – CoHeN είναι ένα στρατηγικό έργο, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, έχει συνολικό προϋπολογισμό 6.420.600 € και διάρκεια από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιούλιο του 2022. Το εταιρικό σχήμα του αποτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, ως επικεφαλής εταίρο, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας από την ελληνική πλευρά και την Περιφέρεια της Απουλίας από την ιταλική.

Κύριος στόχος του είναι η δημιουργία της Αδριατικής – Ιόνιας παράκτιας διαδρομής, η οποία θα συνδέει σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο περιοχών συνεργασίας, μέσα από μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε συνολικά 17 μνημεία -11 στην Ελλάδα και 6 στην Απουλία.

Στη Θεσπρωτία θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ανάδειξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας στα μεσαιωνικά κάστρα της Ηγουμενίτσας και του Μαργαριτίου. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις για την από κοινού ενδυνάμωση των διακρατικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Αδριατική και το Ιόνιο, μέσω της δημιουργίας και εφαρμογής καινοτόμων εργαλείων διαχείρισης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και φορέων, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξή της.

 

Πληροφορίες: Κασσιανή Λάζαρη, Αρχαιολόγος – Θεοδώρα Λάζου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  τηλ. +30 26650.29177

 

Η συνάντηση θα διοργανωθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται προηγούμενη ενημέρωση. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης.

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech