ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΒΟΤΩΝ


 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

                                Ηγουμενίτσα, 26.10.2020

                    Αριθ. Πρωτ.: 14250

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΡΙΘ. 17/2020 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΒΟΤΩΝ

(ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)

Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΕΣΗΔΗΣ) 101518

 

O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε δημόσιο ηλεκτρονικό ανοικτό (διεθνή) διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου των υπηρεσιών με τίτλο: «Αποκομιδή απορριμμάτων και καθαρισμός κοινοχρήστων χώρων Δημοτικών Ενοτήτων Πέρδικας και Συβότων», για χρονικό διάστημα 26 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και με δικαίωμα προαίρεσης ενός (1) επιπλέον έτους.

Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας (ΟΤΑ Α΄βαθμού) μη Κεντρική Αναθέτουσα Αρχή με κύρια δραστηριότητά την παροχή γενικών δημόσιων υπηρεσιών και με τα κάτωθι στοιχεία:

Επωνυμία: Δήμος Ηγουμενίτσας

Ταχυδρομική διεύθυνση: Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα, Τ.Κ. 46100, Ελλάδα

Κωδικός ΝUTS: GR212 (Κύριος τόπος εκτέλεσης των υπηρεσιών: Δήμος Ηγουμενίτσας)

Τηλέφωνο: 2665 361 212

Φαξ: 2665 0 29119

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Διεύθυνση στο διαδίκτυο (URL): www.igoumenitsa.gr

Αρμόδια Υπάλληλος για πληροφορίες:  Ιφιγένεια Κώτσια, τηλ.: 2665 361 212, fax: 2665029119

Το αντικείμενο των υπηρεσιών-εργασιών περιλαμβάνει τη μηχανική αποκομιδή των μη επικίνδυνων στερεών αστικών απορριμμάτων από τους κοινούς κάδους αποκομιδής που βρίσκονται στις  περιοχές ων Δημοτικών Ενοτήτων Πέρδικας και Συβότων. Δεν περιλαμβάνει τη συλλογή ογκωδών υλικών που θα πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ο χώρος διάθεσης των απορριμμάτων θα είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στον οικισμό Βασιλικό της κοινότητας Αγίας Μαρίνας.

Στην περίπτωση που ο εν λόγω Σ.Μ.Α. δεν έχει ξεκινήσει την λειτουργία του με την έναρξη της παρούσας Σύμβασης, και έως την έναρξη λειτουργίας αυτού, τα απορρίμματα θα διατίθενται, απευθείας μέσω των απασχολούμενων απορριμματοφόρων οχημάτων, στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αντικείμενο των υπηρεσιών αποτελεί επίσης ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων  στις προαναφερθείσες Δημοτικές Ενότητες (άδειασμα από τα επιστήλια καλάθια, καθαρισμό των πλατειών και οδών) καθώς και η πλύση των κάδων.

 Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται στον κωδικό του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV): 90511000-2 Υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, 90610000-6 (Υπηρεσίες καθαρισμού και σάρωσης oδών) και 90918000-5 (Υπηρεσίες καθαρισμού κάδων).

Η εκτιμώμενη αξία της κύριας σύμβασης, ανέρχεται στο ποσό των 598.383,80€  πλέον ΦΠΑ 143.612,11€, ήτοι συνολικής αξίας 741.995,91€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης για το έτος 2023, εφόσον γίνει ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης, ανέρχεται στο ποσό των 238.440,00€ πλέον ΦΠΑ 57.225,60€, ήτοι συνολικής αξίας 295.665,60€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης (κύριας σύμβασης και συμπληρωματικής σύμβασης), ανέρχεται στο ποσό των 836.823,80€ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, ήτοι ποσού 1.037.661,51€

Η δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑ: 20.6277.06 των οικονομικών ετών 2020-2023.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/16, ύστερα από  σύντμηση της προθεσμίας δημοσίευση της προκήρυξης  σε 15 ημέρες από την ημέρα δημοσίευσης της προκήρυξης της σύμβασης στην Υπηρεσία Εκδόσεων της ένωσης, σύμφωνα με την αριθ. 308/2020 απόφαση της Ο.Ε. (ΑΔΑ: 6ΛΤΕΩΡΙ-71Κ).

Οι προσφορές και τα περιλαμβανόμενα σε αυτές στοιχεία συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα ή συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα.

Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, όπου θα αναρτηθούν όλα τα έγγραφα της σύμβασης τα οποία θα είναι διαθέσιμα για ελεύθερη, πλήρη άμεση & δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση.

 

Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης:                       

27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα  Τρίτη

Ημερομηνία ανάρτησης της προκήρυξης και του πλήρους τεύχους της διακήρυξης στo ΚΗΜΔΗΣ έως:

2 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα

 (Συστημικός Αριθμός 101518)

Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών:

13 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00.

Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική Προσφορά» και  του φακέλου «Οικονομική Προσφορά»:

19 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00.

 

 

Η Ηλεκτρονική Αποσφράγιση των «Δικαιολογητικών κατακύρωσης» θα γίνει κατά την ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η αναθέτουσα αρχή.

Οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. - Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr και να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων και καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων.

Γίνονται δεκτοί οικονομικοί φορείς  μεμονωμένοι ή σε σύμπραξη  που πληρούν σε κάθε περίπτωση όλους τους όρους και τις απαιτήσεις της διακήρυξης. Ειδικοί όροι των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαρισμού αποτελούν οι λόγοι που αναφέρονται στην παρ. 4α του άρθρου 73 και στην παρ. 1 του άρθρου 130 του ν. 4412/2016.

Διευκρινίζεται ότι η σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία περί δημοσίων συμβάσεων (ΣΔΣ).

Η προσφορά υποβάλλεται για το σύνολο των υπηρεσιών όπως αυτές αναλυτικά περιγράφονται στην αριθ. 31/2020 εγκεκριμένη μελέτη της Τ.Υ.

Εναλλακτικές προσφορές δεν γίνονται αποδεκτές.

Η προσφορά ισχύει και δεσμεύει τους συμμετέχοντες για διάστημα τεσσάρων μηνών (4) και θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, το ύψος της οποίας αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης χωρίς το ΦΠΑ και χωρίς τη δαπάνη του έτους προαίρεσης, ήτοι ποσού 5.984,00€. Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής εκδίδεται από πιστωτικά ιδρύματα ή άλλα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία των κρατών μελών αυτό το δικαίωμα.

Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, το αργότερο δέκα(10) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και απαντώνται αντίστοιχα στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων υποβάλλονται από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή από εκείνους που διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και απαραίτητα το ηλεκτρονικό αρχείο με το κείμενο των ερωτημάτων είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινήσεων που υποβάλλονται είτε με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται.

Κάθε ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί η συγκεκριμένη σύμβαση και υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημιά από πράξη ή παράλειψη της αναθέτουσας αρχής, συμπεριλαμβανομένης και της διακήρυξης, δικαιούται να ασκήσει ενώπιον της αναθέτουσας αρχής, σύμφωνα με τα άρθρα 360,361, 362 και 364 του ν. 4412/2016,  προδικαστική προσφυγή, προσδιορίζοντας ειδικώς τις νομικές και πραγματικές αιτιάσεις που δικαιολογούν το αίτημά του, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών αφότου έλαβε πλήρη γνώση της παράνομης πράξης ή παράλειψης.

 

Αρχεία Διαγωνισμού

   

     Ο Δήμαρχος
   Ιωάννης Λώλος

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech