Κοινωνική Πρόνοια

Κοινωνικό παντοπωλείο

kplogo

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, ως δικαιούχος φορέας, ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά είδη, βιβλία, κατεψυγμένα προϊόντα, cd κλπ, στους ωφελούμενους της δομής. Επίσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συμβάλλει και στην παραλαβή και διανομή των προϊόντων του ΤΕΒΑ (περισσότεροι από 900 ωφελούμενοι). Τα προϊόντα που διαθέτει το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξασφαλίζονται με χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις, ιδιώτες φορείς, συλλόγους κ.λ.π. αλλά και την αξιοποίηση του προγράμματος απόσυρσης οπωροκηπευτικών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αποτελεί μετεξέλιξη της δράσης «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔ 2007-2013. Η υλοποίηση της πράξης έχει διάρκεια τουλάχιστον 36 μήνες (από 02.10.2017 έως 30.09.2020) ενώ η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στις 117.000,00 €.

Στόχος

Στόχος της δράσης είναι η δωρεάν διανομή σε τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, cd κλπ., σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αποσκοπεί να στηρίξει έμπρακτα και αποτελεσματικά όλους εκείνους τους Δημότες που απειλούνται από τη φτώχεια, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά αγαθά και ενίοτε αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Παρεχόμενες υπηρεσίες

Σε τακτική βάση, δωρεάν διανομή που αφορά σε:

 • Τρόφιμα
 • Είδη παντοπωλείου
 • Είδη ατομικής υγιεινής
 • Κατεψυγμένα προϊόντα
 • Είδη ένδυσης και υπόδησης,
 • Βιβλία, cd κλπ.

 

Ωφελούμενοι

 • Έλληνες, μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
 • Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου
 • Αλλοδαποί που κατοικούν στο Δήμο νόμιμα
 • Άποροι, όπως αποδεικνύεται από το εισόδημα
 • Επί μέρους Κοινωνικά Κριτήρια (ασθένεια, αναπηρία, έκτακτη ανάγκη κλπ.)

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Βασική προϋπόθεση ένταξης είναι οι ωφελούμενοι να μην είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (βλ. Οδηγός Εφαρμογής & Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών).

Στελέχωση

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, έχει προσλάβει μία ΠΕ Διοικητικού και μία ΔΕ Διοικητικού, με σκοπό την πλήρη και αποκλειστική ενασχόλησή τους με την συγκεκριμένη Δομή.

Ωράριο Λειτουργίας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 - 15:00

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα

Τηλ.: 2665021438

Φαξ: 2665026787

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

 

gia exoplismo