Σχετικά με τον Δημότη

Blue Flag

Με τρεις (3) Γαλάζιες Σημαίες βραβεύθηκε για το έτος 2017 ο Δήμος Ηγουμενίτσας στις ακτές του Δρέπανο, Μέγα Άμμος και Καραβοστάσι. Στα πλαίσια του προγράμματος Γαλάζια Σημαία πραγματοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις:

Κάνε κλικ εδώ και συμπλήρωσε το Ερωτηματολόγιο για να δούμε πόσο γαλάζιοι είμαστε

 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διοργανώνει: Διαγωνισμό Χειροτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά με θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ = ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των μικρών μαθητών του Δήμου μας με την ανακύκλωση και τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμης ύλης για τη δημιουργία νέων αντικειμένων. Καλούμε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Ηγουμενίτσας να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με την κατασκευή ενός χειροτεχνήματος από ανακυκλώσιμα υλικά.

Βραβεύουμε την πρωτοτυπία και τη φαντασία των παιδιών με δωρεά βιβλίων στο Νηπιαγωγείο που θα προκριθεί, ενώ σε όλα τα σχολεία θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.

Οι όροι του Διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί εδώ .

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» διοργανώνει: Διαγωνισμό φωτογραφίας ακτών με θέμα: “Go blue”

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών Α’θμιας Εκπαίδευσης μέσα από την ανάδειξη του ευρύτερου περιβάλλοντος των ακτών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Βραβεύουμε τη σύνθεση και σχέση με το ευρύτερο περιβάλλον των ακτών  και την εναλλακτική ματιά στην προσέγγιση του θέματος και τον τρόπο αποτύπωσης με δωρεά βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο που θα προκριθεί, ενώ σε όλα τα σχολεία θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης δέκα (10) επιλεγμένων φωτογραφιών από κάθε συμμετέχουσα σχολική μονάδα είναι η Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.

Οι όροι του Διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί εδώ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας, τη Σχολική Επιτροπή Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, τον Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών και τον Εθελοντικό Οργανισμό Sivotistas διοργανώνει:

Ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών»

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηγουμενίτσας και στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μικρών μας δημοτών προς μια περιβαλλοντικά ορθή συμπεριφορά.

Η ημερίδα, που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α’θμιας Εκπαίδευσης, θα διεξαχθεί σε δύο ημερομηνίες, Δευτέρα 22 Μαΐου και Δευτέρα 29 Μαΐου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και στο Δημοτικό Σχολείο Συβότων αντίστοιχα και ώρα 11:00.

Πρόγραμμα Ημερίδας

11:00 – 11:30

ΚΠΕ Φιλιατών

Εισηγητές: Μάρκος Νικολάου, Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, Ευάγγελος Στράτος, Νικόλαος Ντελής, Δημήτριος Χατζησταμάτης

«Λιμένες και Παράκτια ζώνη της Θεσπρωτίας»

11:30 – 11:50

Φορέας Διαχείρισης Στενών & Εκβολών ποταμών Αχέροντα & Καλαμά

Εισηγητής: Αλέξανδρος Κωνσταντίνης

«Παράκτια οικοσυστήματα και διαχείρισή τους»

11:50 – 12:00 Εθελοντικός Οργανισμός Sivotistas

Προβολή οπτικοακουστικού υλικού