Επαναχρήση - Μετατροπή Κτιρίου ΕΙΝ σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Χώρο

 Δελτίο Τύπου

4-11-2020

Επαναχρήση - Μετατροπή Κτιρίου ΕΙΝ σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Χώρο

Υπογράφθηκε από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και την κ. Παναγιώτη Λυκογιώργο εκπρόσωπο της Εταιρείας «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ» η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΙΝ ΣΕ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», η υλοποίηση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. 

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.350.000,00€, εντάχθηκε αρχικά στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας Ανέγερσης ή/και Αποκατάστασης Δημοτικών Κτηρίων με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτηρίων» και στη συνέχεια για διαχειριστικούς λόγους μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει και τη στατική ενίσχυση του κτηρίου, πραγματοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μετά την υπογραφή ης σύμβασης δήλωσε:

«Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης ενός έργου, που απουσίαζε από την περιοχή μας, αποτελεί το επιστέγασμα ενός μεγαλόπνοου στόχου, που μέσα από συνειδητή και μεθοδική δουλειά, πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας. Το κτήριο ΕΙΝ μετατρέπεται σε πολιτιστικό κύτταρο, που φιλοξενώντας εκθέσεις, ημερίδες, συνέδρια και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πρόκειται να ενδυναμώσει τη βιώσιμη πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.»

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech