Επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κας Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην Ηγουμενίτσα, την Πλαταριά και τα Σύβοτα

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

31-05-2021

Επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κας Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην Ηγουμενίτσα, την Πλαταριά και τα Σύβοτα

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 επισκέφθηκε τον Δήμο μας η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στο πλαίσιο του σχεδιασμού των επετειακών δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821 αλλά και για το μέλλον του τόπου. Την κα. Αγγελοπούλου υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος, προσφέροντας της, ως δώρο ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και το λεύκωμα για τη Θεσπρωτία του Frederic Boissonnas.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το έργο και την προσπάθεια εξωστρέφειας που πραγματοποιεί η Επιτροπή με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση, για τις δράσεις που σχεδιάζονται, καθώς και για τη συνεργασία της Επιτροπής με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα με τον Δήμο Ηγουμενίτσας ενώ έγινε επίσης αναφορά και στο ζήτημα της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στη συνάντηση με την κα. Αγγελοπούλου, συμμετείχαν επίσης και οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, οι Δήμαρχοι Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάννης και Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Χρυσόστομος Χήτος Κιάμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης και οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κ. Γεράσιμος Φουσέκης και κ. Βασίλειος Γκόλιας.

Στο πρόγραμμα επίσκεψης της κας Αγγελοπούλου είχε συμπεριληφθεί ξενάγησή της στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Λώλο. Την Πρόεδρο υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν για τις αθλητικές δραστηριότητες και βραβεύσεις ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Σπύρος Κούρτης, ο προπονητής κ. Κωνσταντίνος Κιτσάτης, η Ολυμπιονίκης κα. Αλεξάνδρα Τσιάβου και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κ. Απόστολος Γκουντούλας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τσουμάνης και η Πρόεδρος του ΠΑΚΚΠΟ κα. Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» συνοδευόμενη από τον Δήμαρχος έκανε μια σύντομη επίσκεψη στην Πλαταριά, με το πρόγραμμα επισκέψεων να ολοκληρώνεται στα Σύβοτα, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και παραγωγικών μονάδων, με αφορμή την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρουσία των Προέδρων της Κοινότητας Συβότων κ. Κωνσταντίνου Βαγγελή και της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτηρίου Μήτση.  

Η πρόταση με τίτλο «Δημιουργία έξυπνου τουριστικού προορισμού», αφορά αφενός στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης πλατφόρμας προβολής και ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Ηγουμενίτσας με χρήση καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής και αφετέρου στη δημιουργία αίθουσας εικονικής πραγματικότητας και παρουσιάστηκε από τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κα Χριστίνα Τζέλλου και Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Ελευθέριο Κώστα.

Πρόκειται για μια πρόταση με θετικό πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό πρόσημο, καθώς μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών, στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής και στην προσέλκυση επισκεπτών στον τόπο μας.

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech