Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Έκκληση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για διαφύλαξη της δημοσίας υγείας

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

19-08-2020

Έκκληση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για διαφύλαξη της δημοσίας υγείας

Αγαπητοί συνδημότες,

Το τελευταίο διάστημα η εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού , όχι  μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά σε όλη την Επικράτεια, μας υποχρεώνει να κινητοποιηθούμε άμεσα, αν δεν θέλουμε τις επόμενες ημέρες να βρεθούμε αντιμέτωποι με νέο κύμα της πανδημίας, που θα φέρει απρόβλεπτες συνέπειες στη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία.

Προς αποφυγή νέων δυσάρεστων καταστάσεων που είναι πιθανόν να οδηγήσουν ακόμη και σε τοπικά lockdowns, η ευλαβική τήρηση των μέτρων που έχουν υποδειχθεί από τους επιστήμονες, κρίνεται άκρως αναγκαία.

Ως Δήμος, με αυξημένη επαγρύπνηση των υπηρεσιών μας και επανειλημμένες εκκλήσεις για περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, συνεχίζουμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από τους επιστήμονες και τις κανονιστικές πράξεις. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Εξίσου αναγκαία είναι και η επίδειξη ατομικής ευθύνης και συμμόρφωσης στις οδηγίες της Πολιτείας, του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Η σύνθετη πραγματικότητα, η οποία συνδέεται κυρίως με τη χαλάρωση ενός μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας στην εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης καθώς και με φαινόμενα συγχρωτισμού και παρουσίας κόσμου σε μεγαλύτερο αριθμό από τον επιτρεπόμενο, μας υποχρεώνει να συνεργαστούμε κυρίως με τους ίδιους τους πολίτες με σύνεση και υπευθυνότητα.

Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία επομένως, ιδίως στους τουριστικούς Δήμους, όπως ο Δήμος Ηγουμενίτσας,  δεν χωρούν δικαιολογίες κι επίρριψη ευθυνών ο ένας στον άλλο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της διαφωνίας και της αδράνειας. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η υγειονομική θωράκιση του Δήμου μας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων μας.

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech