Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Έγκριση του έργου ολοκλήρωσης και επέκτασης εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ηγουμενίτσας

 Δελτίο Τύπου

30-09-2020

Έγκριση του έργου ολοκλήρωσης και επέκτασης εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ηγουμενίτσας

Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Ολοκλήρωση και επέκταση εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ: 9ΤΠ346ΜΤΛ6-3Ε8).

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του υπό κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο χώρο όπου λειτουργούσαν τα πρώην δημοτικά σφαγεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και στην επέκταση των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αυξηθεί η παρούσα δυναμικότητα των 37 αδέσποτων σε δυναμικότητα των 100 αδέσποτων και προκειμένου να λειτουργήσει το υπό ίδρυση διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα εξυπηρετεί και τους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου.

Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελεί η προστασία των αδέσποτων, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους.

Παράλληλα ο Δήμος αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, αλλά και κάθε δυνατή συνεργασία με εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech