Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Συνάντηση με τους υπευθύνους των δομών

Δελτίο Τύπου
10-11-2020

Συνάντηση με τους υπευθύνους των δομών

Πραγματοποιήθηκε χτες, 9/11/2020, συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων των δομών που τελούν σε αναστολή (ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ) και των υπευθύνων των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη συντονίστρια  δράσεων κοινωνικών δομών κα Αλεξάνδρα Χρήστου, παρουσία και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής κας Βασιλικής Τσώτου,  για τον τρόπο λειτουργίας του διευρυμένου Βοήθεια στο Σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown.

Το πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει και αυτή τη φορά τους κατοίκους που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής λογαριασμών, διεκπεραίωση αιτημάτων για πάσης φύσεως δικαιολογητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, καθώς και κάθε άλλη συναφή με ληφθέντα μέτρα εργασία για την αποτροπή διάδοσης του COVID-19.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τους οικονομικά αδύναμους ή άπορους καθώς παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν σίτιση.

Από την παροχή βοήθειας και την εξυπηρέτηση δεν εξαιρούνται τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα ή όσοι βρίσκονται σε ειδική αναγκαστική καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα.

Από τους υπαλλήλους λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και να μην προκληθεί διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα τους με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Με αποστολή e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Καλώντας στα τηλέφωνα: 2665 3 61145 & 2665 3 61148 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 15:00)
  • Για επείγουσες περιπτώσεις 6907724367 (Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 – 20:00)

Δηλώνοντας τα εξής στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας
  • Ηλικία
  • Το λόγο που δε μπορούν να μετακινηθούν

Όπως και τον προηγούμενο Μάρτιο, έτσι και τώρα, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι δημότες.

Μείνετε σπίτι ασφαλείς!
Θα σας φροντίσουμε εμείς!

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech