Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων Δήμου Ηγουμενίτσας

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

13-1-2021

Εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων Δήμου Ηγουμενίτσας

Ξεκίνησε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας η εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων, με πρώτο σταθμό το τέλος της νέας επέκτασης του ποδηλατόδρομου, δίπλα από το κάμπινγκ Δρεπάνου, καθώς και τα Σύβοτα, ενώ αντίστοιχες πρακτικές δωρεάν υπαίθριας άσκησης θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του Δήμου.

 

Τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ειδικά σχεδιασμένα για αερόβια άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση. Απευθύνονται σε υγιή άτομα και σκοπός τους είναι η δωρεάν άθληση των πολιτών στο φυσικό περιβάλλον οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς και η προώθηση της άθλησης ως μέρος της καθημερινής μας ζωής.

 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανάφερε τα εξής:

«Η πρόσβαση στον αθλητισμό είναι δικαίωμα που δεν πρέπει να εξαρτάται από οικονομικούς περιορισμούς, ούτε από τις δυσμενείς συνέπειες της έλλειψης άσκησης, που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19. Για το λόγο αυτό, αφουγκραζόμενοι άμεσα τις ανάγκες των συνδημοτών μας, δίνουμε υλοποιήσιμες απαντήσεις. Συνεχίζοντας τις εκτεταμένες αστικές παρέμβασεις για αθλητικές και εναλλακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αξιοποιούμε αισθητικά και περιβαλλοντικά διαθέσιμους ελεύθερους χώρους, προχωρώντας στη λειτουργία υπαίθριων γυμναστηρίων. Στόχος μας η παροχή δυνατοτήτων δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μικρών και μεγάλων, ενισχύοντας τις υποδομές του Δήμου μας και παράλληλα δημιουργώντας νέες».

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech