Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Συνδρομή του Δήμου Ηγουμενίτσας στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά του Covid-19

 

Δελτίο Τύπου

21-01-2021

Συνδρομή του Δήμου Ηγουμενίτσας στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά του Covid-19

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εν μέσω της πανδημίας, αναλαμβάνει δράση με στόχο την υποβοήθηση του εμβολιασμού των ανήμπορων ηλικιωμένων κατά του Covid-19, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν ήδη αρχίσει α) την επικοινωνία με τους ωφελούμενους του προγράμματος, με στόχο την ενημέρωση τους για τη διαδικασία του εμβολιασμού και τη δυνατότητα υποστήριξης, όσων έχουν ανάγκη, για τον προγραμματισμό του απαιτούμενου ραντεβού και β) διευκολύνει τη μετακίνηση τους στα εμβολιαστικά κέντρα, με οχήματα του Προγράμματος, τα οποία ο Δήμος Ηγουμενίτσας διαθέτει για το σκοπό αυτό.

Στις ενέργειες αυτές εμπλέκονται, επίσης, και οι υπόλοιπες κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας, τα ΚΑΠΗ όσο και τα ΚΗΦΗ.

Επιπλέον, όσοι πολίτες δεν είναι ωφελούμενοι των παραπάνω δομών αλλά πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:30, χωρίς ραντεβού, προκειμένου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Η διαδικασία του προγραμματισμού των ραντεβού για τους άνω των 85 ετών, έχει ήδη αρχίσει. Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής τους Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Σε ειδικές περιπτώσεις, η εν λόγω διαδικασία μπορεί να γίνεται και μέσω εκπροσώπου, χωρίς να χρειάζεται εξουσιοδότηση, αρκεί αυτός να γνωρίζει τα στοιχεία του προσώπου, που πρόκειται να εμβολιαστεί.

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής
και Ψηφιακής Πολιτικής
Τσώτου Βασιλική

 

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech