Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας ( απόφαση Δ.Σ. αρ. 136/2022 )

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ηγουμενίτσα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Αριθμ. Πρωτ.:     16620

     

Δελτίο Τύπου

Δημοτικό Μέγαρο-Σουλίου 3

 Τ.Κ. 461 00 – Ηγουμενίτσα

______________________

 

Web site:  www.igoumenitsa.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.2665361140 -Fax 2665361120

 

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας ( απόφαση Δ.Σ. αρ. 136/2022 )

 

Με αφορμή το ζήτημα της επισύνδεσης του τηλεφώνου του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και σχετικών πράξεων που συνέβησαν σε προγενέστερο χρόνο εις βάρος πολιτικών και φυσικών προσώπων και έγιναν κατά παράβαση των κανόνων δεοντολογίας εκ μέρους κρατικών υπηρεσιών ή υπηρεσιών ασφαλείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την έντονη ανησυχία του.

Είναι καταδικαστέα οποιαδήποτε απόπειρα ή πράξη που καταργεί κάθε έννοια δημοκρατικών θεσμών, κινείται στα όρια του «παρακράτους», παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες, προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες.

Η ανοχή τέτοιων πρακτικών, πέραν του ότι υπομονεύει τα θεμέλια των δημοκρατικών θεσμών της χώρας και την εκθέτει διεθνώς, θέτει υπό αμφισβήτηση το έργο και τον επιδιωκόμενο σκοπό ευαίσθητων κρατικών υπηρεσιών, όπως η ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας πέραν της ανησυχίας και της καταδίκης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών, ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την εξεταστική επιτροπή και την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την άμεση θωράκιση των θεσμών και των διαδικασιών, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στη δημόσια ζωή του τόπου.

 

                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

                                                                  ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech