Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας (απόφαση Δ.Σ. αρ. 138/2022)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ηγουμενίτσα  Νοέμβριος 2022

Αριθμ. Πρωτ.:    19860

     

 

Δημοτικό Μέγαρο-Σουλίου 3

 Τ.Κ. 461 00 – Ηγουμενίτσα

______________________

 

Web site:  www.igoumenitsa.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας (απόφαση Δ.Σ. αρ. 138/2022)

Με δεδομένο ότι στον Δήμο Ηγουμενίτσας οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»:

α. εξυπηρετούν επί σειρά ετών, στο μέγιστο δυνατό βαθμό ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανήμπορους πολίτες,

β. έχουν αναγνωριστεί γενικά ως υπηρεσία, από το κράτος, ΚΕΔΕ και φορείς, ως το σημαντικότερο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τελευταίων ετών.

γ. διαχειρίστηκαν την οικονομική και την υγειονομική κρίση με τις επακόλουθες επιπτώσεις τους, όσο το δυνατόν καλύτερα, όντας στη πρώτη γραμμή και

δ. Ο Δήμος εξασφάλισε την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας και την τακτοποίηση επιμέρους εργασιακών και οικονομικών τους θεμάτων    και

ε. μένουν περίπου οι μισοί από αυτούς εκτός εργασίας, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην σχετική προκήρυξη που εκδόθηκε, τους αφαιρείται η δυνατότητα χρήσης της ειδικής εμπειρίας, η οποία είναι και αυτή που τους συνδέει με την τοπική κοινωνία και τους ωφελούμενους και τους καθιστά αναντικατάστατους.

 

Με βάση τα ανωτέρω, ο Δήμος Ηγουμενίτσας:

  • Καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. να ασκήσει πιέσεις με αποφάσεις της προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης σε οργανικές θέσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών για άμεση επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του διορισμού των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και κατάταξής τους σε οργανικές θέσεις του εκάστοτε Δήμου, με βάση τους πίνακες διοριστέων που έχουν ήδη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ εδώ και τρεις μήνες, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 1796/τεύχος Γ/29-7-2022, ΦΕΚ 1866/τεύχος Γ/8-8-2022 και ΦΕΚ 2449/τεύχος Γ/28-9-2022).
  • Υπογραμμίζει την ανάγκη αδιάλειπτης συνέχισης του προγράμματος, καθώς το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

                                                                  ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech