Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου μας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Δελτίο Τύπου
13-11-2018

Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου μας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Με μια ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσία, συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου μας στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 2 - 4 Νοεμβρίου. Ένα Φεστιβάλ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που στηρίζει τα σωματεία "Άγγελοι Γης", "Δώσε Ζωή" και "Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης".

Η Φιλαρμονική του Δήμου μας κέρδισε της εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα ποτ-πουρί τραγουδιών, ενορχηστρωμένο από τον Σπύρο Τζαδήμα με τίτλο «Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης». Αποτελεί δείγμα της σταθερά υψηλής ποιότητας μουσικής παιδείας που παρέχεται στις τάξεις της Φιλαρμονικής, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον τα στενά όρια της Θεσπρωτίας και στέκεται επιτυχώς σε όποια εκδήλωση απαιτείται.

Η εκδήλωση με Αρχιμουσικό τον κ. Κωνσταντίνο Τζάνη μαζί με 52 μέλη της Φιλαρμονικής και συνοδευόμενη από το μέλος του ΠΑΚΠΠΟ, υπεύθυνο για την Φιλαρμονική κ. Γεώργιο Ματρακούκα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, απέσπασε ζωηρό χειροκρότημα και τα καλύτερα σχόλια του πολυπληθούς κοινού. Αξίζει να επισημανθεί ότι το Διεθνές Φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του, δίνοντας φωνή δύο φορές το χρόνο σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Φιλαρμονική μας συμμετείχε και στην παρέλαση των Φιλαρμονικών από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο όπου είχε μια μοναδική και ιδιαίτερα ελκυστική παρουσία, γεγονός που οφείλεται στη δουλειά και τον ξεχωριστό ζήλο των μελών της.

Είναι δε βέβαιο ότι οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα πιο νέα σε ηλικία μέλη θα αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερη δουλειά.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος επισκέφθηκε την συμπρωτεύουσα προκειμένου να βρεθεί κοντά στα μέλη της Φιλαρμονικής και να τα συγχαρεί για τη λαμπρή μουσική παρουσία τους αφού τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν την ποιότητα πολιτισμού στο Δήμο μας και συμβάλουν στην εξωστρέφεια του. 

 Ευχαριστούμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας για την έμπρακτη στήριξη και σε αυτήν την προσπάθεια της Φιλαρμονικής.

Η αξιόλογη παρουσία της Φιλαρμονικής μας είναι εμφανής σε όλες τις περιόδους και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός των τειχών του Δήμου.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ

 

Γεράσιμος Φουσέκης

Tags: ΠΑΚΠΠΟ Πολιτισμός - Αθλητισμός

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech