Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

INTER-CONNECT: Η δεύτερη συνάντηση του έργου στην Μπολόνια

INTER-CONNECT: Η δεύτερη συνάντηση του έργου στην Μπολόνια

Στις 12-13 Ιουνίου, το Institute for Transports and Logistics (ITL) και η Περιφέρεια Emilia-Romagna (RER) φιλοξένησαν τη δεύτερη συνάντηση του έργου INTER-CONNECT (Προώθηση των πολυτροπικών (επιβατικών) μεταφορών και αναζωογόνηση του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου), του προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας ADRION, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας ΙΙ.

Ο Επικεφαλής της Περιφέρειας Emilia-Romagna χαιρέτισε τους εταίρους του έργου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο και την συμβολή του στην αύξηση της συνδυασμένης χρήσης εναλλακτικών προς το ΙΧ τρόπων μετακίνησης.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους εταίρους του έργου να παρουσιάσουν και να ενημερωθούν σχετικά με την δημιουργία του πλάνου των πιλοτικών εφαρμογών, ιδίως όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για τη διαβούλευση των εμπλεκόμενων μερών, την κατάσταση στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων καθώς και για τις άμεσες ανάγκες.

Τη δεύτερη ημέρα, στη συνάντηση συμμετείχε και η Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος, η οποία ενημέρωσε τους εταίρους σχετικά με τις εκθέσεις προόδου, τις συμβατικές υποχρεώσεις, την έγκριση του εγχειριδίου εφαρμογής του προγράμματος/οδηγός προγράμματος, την κοινή ιστοσελίδα του προγράμματος και τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, ως τεχνικός συντονιστής του έργου, παρουσίασε την γενική εικόνα του έργου και την κατάσταση όσο αφορά την πρόοδο των τεχνικών δράσεων, ενώ έθεσε, από κοινού με τους υπόλοιπους εταίρους, τους επόμενους στόχους.  

Το CEI, ως υπεύθυνος επικοινωνίας και διάχυσης, παρείχε μια γενική εικόνα των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του προγράμματος καθώς και πληροφορίες για τις επικείμενες ενέργειες. Τόνισε επίσης τη σημασία της αποτελεσματικής συμμετοχής όλων των εταίρων στη διάδοση του INTER-CONNECT στο ευρύτερο κοινό. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σχετικά με την ανάγκη να απευθυνθούν στους εμπλεκόμενους κατά τόπους φορείς και να τους κάνουν κοινωνούς των αποτελεσμάτων του έργου, συμβάλλοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στην προώθηση των πολυτροπικών (επιβατικών) μεταφορών και αναζωογόνηση του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου

Η επόμενη συνάντηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ (Κραοτία) τον Νοέμβριο του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tags: Inter-Connect

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech