Οικονομική στήριξη σε υποψήφιες μέλλουσες μητέρες

Ηγουμενίτσα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου

Οικονομική στήριξη σε υποψήφιες μέλλουσες μητέρες

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας επεκτείνοντας την Προνοιακή του πολιτική σε μέτρα, που αφορούν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, προέβη σε συνεργασία με την Ελληνική Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis για τη στήριξη των εγκύων γυναικών ή των γυναικών που επιθυμούν και μπορούν να κυοφορήσουν ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Στις ενδιαφερόμενες παρέχεται δωρεάν ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου και τοκετού. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την HOPEgenesis αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο μεταξύ των ενδιαφερομένων και της οργάνωσης.

Αρχικά στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Μαργαριτίου και Παραποτάμου με έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν και μπορούν να κυοφορήσουν, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, ενώ προσεχώς το πρόγραμμά θα επεκταθεί και σε άλλες Δημοτική Ενότητες.

Η διαδικασία είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενες έρχονται σε επαφή με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου όπου μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία και να
υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας
Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ. 26650 28140
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: www.facebook.com/kkIgoumenitsas/

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis         
Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD MBA PHD Μαιευτήρα Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό. Η ομάδα  υποστηρίζεται από ιατρικό προσωπικό, ενώ η Τιμητική Επιτροπή των Μεντόρων απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Μητροπολίτης Σύρου κκ. Δωρόθεος Β, η πρύτανης Ελένη Γλυκατζή- Αρβελέρ και άλλοι. Μεταξύ των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων είναι και αυτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η HOPEgenesis, της οποίας το έργο βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, έχει ως στόχο την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας.

Tags: Κέντρο Κοινότητας