Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

Προσχώρηση Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δίκτυο αξιοποίησης της οχυρωματικής κληρονομιάς «ΦΑΡΟ(ς) για τα Φρούρια»

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

11-02-2019

Προσχώρηση Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δίκτυο αξιοποίησης της οχυρωματικής κληρονομιάς «ΦΑΡΟ(ς) για τα Φρούρια»

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, σε ένα ραντεβού με το παρελθόν των τόπων, των λαών και των ιδεών, ο Δήμος Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Διεθνούς Φωτογραφικής Έκθεσης «Φρούρια που ενώνουν – ΦΑΡΟ(ς) για τα Φρούρια» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο “Marco Polo System” και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με την επιμέλεια της Ιταλικής Κοινότητας του Κόπερ “Santorio Santorio” και υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. H δράση εντάσσεται στο «Χειμερινό Πρόγραμμα» του “Tempo Forte Italia - Ελλάδα 2019”, της πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα στον τομέα του Πολιτισμού.  Η έκθεση θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι και τις 11 Μαρτίου 2019.

Παράλληλα με τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε η προσχώρηση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο δίκτυο αξιοποίησης της οχυρωματικής κληρονομιάς στην
ευρύτερη Ευρω-Μεσογειακή περιοχή, «ΦΑΡΟ(ς) για τα Φρούρια», ως εργαλείο ικανό να επιτρέψει στα μέλη της κληρονομιάς αυτής να δρουν από κοινού επιδιώκοντας κοινούς στόχους προστασίας, ενίσχυσης και προώθησης της οχυρωματικής κληρονομιάς. Το Δίκτυο προωθεί πρωτοβουλίες, που συνδέονται με την κοινωνική συνοχή, τη συμμετοχή των νέων και την προώθηση της γύρω περιοχής με ανταλλαγή ορθών πρακτικών, ενώ παράλληλα δημιουργεί και εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές που χαρακτηρίζονται από την υλοποίηση τουριστικής και πολιτιστικής προσφοράς υψηλής ποιότητας. Στόχος του Δήμου είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη των πολιτιστικών του μνημείων και τοποθεσιών όπως, το Ενετικό Κάστρο της Ηγουμενίτσας, ο Πύργος Ραγίου, ο οχυρωμένος Οικισμός της Ντόλιανης στον Παραπόταμο, ο οχυρωμένος οικισμός του Δυμοκάστρου - Αρχαία Ελίνα στην Πέρδικα και το Κάστρο του Μαργαριτίου.

 

Tags: Πολιτισμός - Αθλητισμός

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech