Θέλω από το Δήμο μου

Νέα - Ανακοινώσεις

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ για την αμπελοοινική περίοδο 2019-2020 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ.

   

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Ηγουμενίτσα   28-08-2019

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ για την αμπελοοινική περίοδο 2019-2020 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠ.Α.Α.Τ.»

 

Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, υποχρεούνται αμέσως μετά τον τρύγο και έως την 30η Νοεμβρίου 2018, να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν. 1308/2013, τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2017/273 καθώς και τον εκτελεστικό Καν. (ΕΕ) 2017/274.

Ειδικότερα για το έτος 2019, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr). Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Αυγούστου 2019 και λήγει την 30η Νοεμβρίου 2018, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις δηλώσεις συγκομιδής του έτους 2019.

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. στην διεύθυνση www.minagric.gr και ακολουθούμε την παρακάτω πορεία:

  1. Ψηφιακές Υπηρεσίες.
  2. Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας στην κ. Α. Τατσάκη ή στο τηλέφωνο 2665 360149.

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech