Θέλω από τον Δήμο μου

ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα ΑμεΑ ο Δήμος Ηγουμενίτσας   προγραμματίζει έργα και παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη, δημιουργώντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον για όλους.

Οι ενέργειες του  Δήμου Ηγουμενίτσας  αφορούν σε ζητήματα πρόσβασης, στάθμευσης και γενικότερα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών με αναπηρία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε απόλυτη συνεργασία και αλληλεπίδραση με το κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση για όλους σε θάλασσες και παραλίες της περιοχής, υλοποιώντας έργα που διασφαλίζουν τη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στις παραλίες  ενώ παράλληλα αξιοποιεί την αναπτυξιακή δυναμική του παραλιακού μετώπου της περιοχής με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης,  συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη τουρισμού για ΑμεΑ στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου.

Μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας αλλά και των Προνοιακών Δομών του ο Δήμος Ηγουμενίτσας παρέχει  στα Άτομα με Αναπηρία, τις οικογένειές τους αλλά και όσους βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφόρησης για τα επιδόματα που δικαιούνται και γενικότερα για τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα με στόχο την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία ο Δήμος στηρίζει δράσεις για την ενίσχυση και στήριξη ενεργειών κοινωνικής αποδοχής της διαφορετικότητας, και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Στον χάρτη που ακολουθεί έχουν αποτυπωθεί τα σημεία πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα καθώς και οι γενικές θέσεις παρκινγκ. Ο χάρτης εμπλουτίζεται συνεχώς. 

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

  • Διεύθυνση: Αγ. Αποστόλων 43, 46100 Ηγουμενίτσα
  • Τηλέφωνα: 26650 21003-04, 26650 29070-71
  • Φαξ: 26650 26886
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Ευχαριστήριο του ΚΔΑΠ μεΑ «Το εργαστήρι»

21-12-2018 Νέα

Ηγουμενίτσα, 21 Δεκεμβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Ευχαριστήριο του ΚΔΑΠ μεΑ «Το εργαστήρι» Το ΚΔΑΠ μεΑ «Το εργαστήρι» ευχαριστεί τους κάτωθι υποστηρικτές των χριστουγεννιάτικων του δράσεων: Την Δευτέρα...

Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech