Θέλω από τον Δήμο μου

ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα ΑμεΑ ο Δήμος Ηγουμενίτσας   προγραμματίζει έργα και παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη, δημιουργώντας ένα πιο φιλικό περιβάλλον για όλους.

Οι ενέργειες του  Δήμου Ηγουμενίτσας  αφορούν σε ζητήματα πρόσβασης, στάθμευσης και γενικότερα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών με αναπηρία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε απόλυτη συνεργασία και αλληλεπίδραση με το κοινωνικό σύνολο.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση για όλους σε θάλασσες και παραλίες της περιοχής, υλοποιώντας έργα που διασφαλίζουν τη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στις παραλίες  ενώ παράλληλα αξιοποιεί την αναπτυξιακή δυναμική του παραλιακού μετώπου της περιοχής με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης,  συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη τουρισμού για ΑμεΑ στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου.

Μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας αλλά και των Προνοιακών Δομών του ο Δήμος Ηγουμενίτσας παρέχει  στα Άτομα με Αναπηρία, τις οικογένειές τους αλλά και όσους βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφόρησης για τα επιδόματα που δικαιούνται και γενικότερα για τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα με στόχο την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία ο Δήμος στηρίζει δράσεις για την ενίσχυση και στήριξη ενεργειών κοινωνικής αποδοχής της διαφορετικότητας, και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που, αξιοποιώντας τις προσκλήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων του προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στον άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ολοκλήρωσε με επιτυχία την τοποθέτηση υποδομών για την πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου: Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Μέγα Άμμος και Πλαταριά.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 213.000 ευρώ που θα αναδείξει την περιοχή μας τουριστικά σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά και εξασφαλίζει την προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς όλων των κοινωνικών ομάδων στις παραλίες του Δήμου μας, που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη.

Οι υποδομές πληρούν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, ώστε οι επισκέπτες με κινητικά προβλήματα να μη συναντούν εμπόδια που σχετίζονται με τη χρήση τους, καθώς διαθέτουν ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ πλησίον των υποδομών, αποδυτήρια, ντουζ, χημικές τουαλέτες, χώρους σκίασης και ειδικό μηχάνημα αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Επίσης, λόγω της πανδημίας και προς αποφυγή θεμάτων διασποράς του COVID-19, ανατέθηκε σε εταιρεία ο καθημερινός καθαρισμός, η συντήρηση και η απολύμανση των υποδομών, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες με ασφάλεια να κάνουν χρήση αυτών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν όλη την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Κυριακή. Το μηχάνημα της αυτόνομης πρόσβασης θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από τα άτομα που το χρειάζονται τις ίδιες ημέρες και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εφόσον φυσικά το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες.

Δείτε ζωντανά εικόνα από τις παραλίες με υποδομές ΑμεΑ στον σύνδεσμο  http://185.4.135.144/ 

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

  • Διεύθυνση: Αγ. Αποστόλων 43, 46100 Ηγουμενίτσα
  • Τηλέφωνα: 26650 21003-04, 26650 29070-71
  • Φαξ: 26650 26886
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Ευχαριστήριο του ΚΔΑΠ μεΑ «Το εργαστήρι»

21-12-2018 Νέα

Ηγουμενίτσα, 21 Δεκεμβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Ευχαριστήριο του ΚΔΑΠ μεΑ «Το εργαστήρι» Το ΚΔΑΠ μεΑ «Το εργαστήρι» ευχαριστεί τους κάτωθι υποστηρικτές των χριστουγεννιάτικων του δράσεων: Την Δευτέρα...

Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech