Θέλω από τον Δήμο μου

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας να σταθεί στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικά ομάδων είναι διαρκής και δυναμική. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των λεγόμενων «ευπαθών κοινωνικά ομάδων», προβάλλει ως άμεση προτεραιότητα του Δήμου στοχεύοντας στην   άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και του αποκλεισμού από την ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές παροχές. Μέσω της υποστήριξής τους, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποσκοπεί στη στήριξη, την ενθάρρυνση, καθώς επίσης και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να αποφευχθεί η περιθωριοποίηση και η απομόνωση τους.

Η κοινωνική αλληλεγγύη λειτουργεί ως δυναμική σταθερά και ως σημείο αναφοράς του Δήμου για τη χαρτογράφηση και την αναγνώριση αναγκών περιθωριοποιημένων κοινοτήτων και ευπαθών κοινωνικά ομάδων, προάγοντας ταυτόχρονα την ενεργοποίηση των μελών των εν λόγω κοινοτήτων και τη διασύνδεσή τους με κατάλληλους φορείς υγείας και πρόνοιας καθώς και την ανώδυνη και ομαλή τους ένταξη στην κοινωνία.

Στηριζόμενος στη φιλοσοφία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ισότιμης σχέσης, ο Δήμος Ηγουμενίτσας μεριμνά για την ουσιαστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επιχειρώντας να συμβάλει στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες των λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών μας, αλλά και να επικυρώσει την αποτελεσματικότητα που μπορούν να επιφέρουν οι συμπράξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναπτύσσει δράσεις και υπηρεσίες με στόχο τη συμπαράσταση ατόμων  που πλήττονται κοινωνικά, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και αυτό εικόνα τους και  συμβάλλοντας στην εμψύχωση και ενδυνάμωσή τους.

Κοινωνικο φροντιστηριο

Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλη την Περιφερειακή   Ενότητα   Θεσπρωτίας   ανακοινώνει ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και  δεν   παρακολουθούν ήδη μαθήματα σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:

 1. φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
 3. φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος  και E1 και Ε9 τρέχοντος έτους .
 4. φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67 % και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας).
 5. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ (αν υπάρχει).
 6.  φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (κατά περίπτωση).
 7. Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
 8. Ηλεκτρονικό φωτ/φο μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει)

 

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από  24/09/2018   έως και    28/9/2018           κατά τις ώρες 09.00 π.μ- 12.00  μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας : Αγίων Αποστόλων 43 (Νέο Λιμάνι) , Ηγουμενίτσα .

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας  2665029071  κα  Αλεξάνδρου και κα Αναγνωστοπούλου (κοινωνικοί λειτουργοί) . Τηλέφωνα γραμματείας : 2665021003

Από την υπηρεσία και τα φροντιστήρια τηρούνται αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των οικογενειών τους

Στέγαση και Επανένταξη

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού έχει ως κύριο στόχο την πλήρη επανένταξη και ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό ανθρώπων, που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης, λαμβάνει δε υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες των αστέγων. Μετά από εκπόνηση συστηματικών ερευνών και εξατομικευμένων πλάνων, γίνεται μετάβαση αστέγων σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ωφελούμενων επιδιώκεται η ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία και η εργασιακή τους επανένταξη μέσω ψυχοκοινωνικής στήριξης και  συμβουλευτικής.

Παροχές :

 • Επιδότηση ενοικίου
 • Εργασιακή επανένταξη
 • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ωφελήθηκαν 44 άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν προβλήματα έλλειψης στέγης. Παράλληλα  δέχτηκαν ψυχοκοινωνική υποστήριξη από κοινωνικούς επιστήμονες προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον, έπειτα από την εργασιακή συμβουλευτική που δέχθηκαν, το  40% των ενήλικων ωφελούμενων επανεντάχθηκε εργασιακά.

 • Προϊσταμένη τμήματος: Χρήστου Αλεξάνδρα, κοινωνική λειτουργός
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2665360030
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

 • Διεύθυνση: Αγ. Αποστόλων 43, 46100 Ηγουμενίτσα
 • Τηλέφωνα: 26650 21003-04, 26650 29070-71
 • Φαξ: 26650 26886
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Π.Α Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας 

 • Διεύθυνση: Ελευθερίας 7, Ηγουμενίτσα 46100
 • Τηλέφωνα: 2665024555, 2665360012 & 30
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • Facebook: www.facebook.com/prostasias3ilikias/ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Διανομή Ειδών ΒΥΣ (Βασικής Υλικής Συνδρομής) του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒ…

15-06-2020 Νέα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Ηγουμενίτσα 15 Ιουνίου 2020 ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                         ΠΡΟΣ :   ΜΜΕ Νομού     ΔΕΛΤ...

Κοινωνικά φροντιστήρια 2019-2020

01-11-2019 Νέα

                                                                           Ηγουμενίτσα 1/11/2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       ΔΗΜΟΣ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚ...

Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές

06-09-2019 Νέα

Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Ηγουμενίτσας Δελτίο Τύπου 4-09-2019 Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές  Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας , με αρμοδιότητες σε όλο τον Νομό Θεσπρωτίας , σ...

Θεματικό Συνέδριο-ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ 30/11/18-1/12/18

23-11-2018 Νέα

Το πρώτο θεματικό Συνέδριο των ΚΕΠ Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων είναι γεγονός! Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το πρώτο θεματικό συνέδριο των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Ελληνικού Διαδη...

Κοινωνικό φροντιστήριο

01-11-2018 Νέα

Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Ηγουμενίτσας Δελτίο Τύπου  01-11-2018 Κοινωνικό φροντιστήριο Ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις των μαθητριών και μαθητών που πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια για συμμετοχή τους σ...

Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές

20-09-2018 Νέα

Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Ηγουμενίτσας   Δελτίο Τύπου 19-09-2018   Δωρεάν Φροντιστήρια για Απόρους Μαθητές   Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας με αρμοδιότητες σε όλη την Περιφερειακή ...

Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech