Ανακάλυψε τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Εορτές Έθιμα & Παραδόσεις

Απόδραση στο χθες με ήθη, έθιμα, παραδόσεις και τελετουργικά που συγκινούν με την ιδιαίτερη πλοκή και σημασία τους, προσφέρει μια επίσκεψη στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Γνωρίστε από κοντά τα ζωντανά σύμβολα της παράδοσης του τόπου μας μέσα από αναπαραστάσεις εθίμων – ωδή στον κύκλο της ζωής και στην θρησκευτική μας πίστη.

Ανακαλύψτε το σαγηνευτικό «μωσαϊκό» του τόπου μας με έθιμα που κρατάμε από την εποχή του Ομήρου και τελετουργικά που θα δώσουν χρώμα στις διακοπές σας. Θα σας θυμίσουμε τα Χριστούγεννα των παιδικών σας χρόνων πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, θα σας μυήσουμε στην αυθεντικότητα της βαθιάς κατάνυξης της χριστιανικής πορείας προς το Άγιο Πάσχα και θα σας φιλέψουμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο λαμπριάτικα κουλούρια και πασχαλινά αυγά.

Αν πάλι αναζητάτε γνήσιες εμπειρίες διασκέδασης στους προορισμούς που επισκέπτεστε, το καλοκαίρι στον Δήμο μας θα σας ανταμείψει. Πιασμένοι χέρι –χέρι σ’ ένα ξέφρενο γλέντι νιώστε τον παλμό της καρδιάς της Ηπείρου στα ατέλειωτα πανηγύρια μας με ηπειρώτικα τραγούδια και χορούς να σας ξεσηκώνουν μέχρι πρωίας.

Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech