Ανακάλυψε τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Φεστιβαλ

text

Εβδομάδα Μουσικής

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ έχουν καθιερώσει την Εβδομάδα Μουσικής ως ετήσιο πολιτιστικό δρώμενο προσφέροντας νότες πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της μουσικής παιδείας στον τόπο μας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας στηρίζει την Εβδομάδα Μουσικής ως πολιτιστικό γεγονός, προσδίδοντας στις καλοκαιρινές βραδιές ατμόσφαιρα μουσικής χαλάρωσης μέσω της διαχρονικής και παγκόσμιας γλώσσα της μουσικής.

Με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας να ηχούν, αλλά και καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής - κλασική, τζαζ, έντεχνη, ροκ, λαϊκή, και παραδοσιακή – τα μουσικά ταξίδια συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με πλήθος μουσικών δρώμενων.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αναπτύσσει τη συμμετοχή, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την κριτική σκέψη. Επιπρόσθετα  καλλιεργεί στον άνθρωπο την προοδευτική σκέψη και την αγωνιστικότητα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο.

Αθλητικές διοργανώσεις

Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας

O Γυμναστικός Σύλλογος ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, διοργανώνουν κάθε Οκτώβριο τον Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων,  πιστοποιημένες από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και ο μαθητικός αγώνας δρόμου 1000μ.

Η διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη, ξεκίνησε το 2016 και έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προαγωγή του αθλητισμού στον τόπο μας και η προσέλκυση δρομέων από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Website: www.paraktios.eu

Facebook:  www.facebook.com/paraktios.igoumenitsas/ 

Il PortoTriathlon Igoumenitsa

Ο αγώνας τριάθλου Il Porto Triathlon Igoumenitsa αποτελεί πλέον θεσμό όχι μόνο για τα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά όλης της χώρας.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, διεξάγεται κάθε χρόνο, την 1η Κυριακή του Οκτωβρίου, από την Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, η οποία ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ανάδειξη και υλοποίηση διευρυμένων αθλητικών δράσεων  στην πόλη μας.

Mε σύμμαχο το εκπληκτικό τοπίο της περιοχής και με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων αθλητών εγνωσμένου κύρους, πρόκειται για μια αξέχαστη τριαθλητική εμπειρία για συμμετέχοντες και θεατές. 

Η διοργάνωση διαρκεί δύο ημέρες, οι οποίες εκτός από τον αγώνα τριάθλου για ενήλικες, περιλαμβάνουν τον παιδικό αγώνα Il Porto kids Triathlon, ενημερωτικές ημερίδες και δράσεις αθλητικού περιεχομένου.

 Website: www.ilportotriathlon.gr

 Facebook:  www.facebook.com/il porto triathlon igoumenitsa/

Γιτάνεια - Αγώνες Στίβου ΠΡΩΤΕΑΣ

O Γυμναστικός Σύλλογος ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, διοργανώνει κάθε Ιούνιο τους διασυλλογικούς αγώνες στίβου «Γιτάνεια» με τη συμμετοχή αθλητικών συλλόγων της χώρας όλων των κατηγοριών και κάθε Νοέμβριο τους «ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΠΡΩΤΕΑΣ» για παιδιά έως 15 ετών, με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων Νησιών.

WEST COAST (XCO) MTB RACE

O Ποδηλατικός Όμιλος Άπειρος Ηγουμενίτσας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας κάθε Μάρτιο διοργανώνει το «WEST COAST (XCO) MTB RACE» Open αγώνα ορεινής ποδηλασίας για ενήλικες και παιδιά, σε μια μαγευτική διαδρομή μέσα στο αλσύλλιο Φρούριο, στην καρδιά της πόλης.

Η διοργάνωση προσελκύει λάτρεις του ποδηλάτου και της φύσης, ενδυναμώνοντας τον στόχο του Ποδηλατικού Ομίλου «Άπειρος» Ηγουμενίτσας για ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας της περιοχής, την προώθηση της ποδηλασίας, ως άθλημα, αλλά και την ανάδειξη του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς.

Facebook: www.facebook.com/apeiroscycling/

Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech