Ανακάλυψε τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Το Λιμάνι

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γεωγραφικά είναι το πλησιέστερο λιμάνι της Ελλάδος με την Ιταλία και τις Βαλκανικές χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, αποτελώντας έτσι μία σημαντική γέφυρα ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Ευρώπη. Ετησίως, διακινούνται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και περίπου 250.000 φορτηγά, από και προς λιμένες εσωτερικού και εξωτερικού. Κύριες συνδέσεις του λιμένα αποτελούν οι Ιταλικοί λιμένες (Μπάρι, Μπρίντιζι, Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη και Ραβέννα), καθώς και οι νήσοι της Κέρκυρας και των Παξών.

Ο λιμένας της Ηγουμενίτσας αποτελεί ουσιαστικά τη βασική πύλη της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας για τη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων από και προς τις χώρες της ΕΕ, μέσω Ιταλίας, παρέχοντας έτσι θαλάσσιες συνδέσεις με όλους τους πορθμειακούς λιμένες (διακίνηση Ro – Ro) των ανατολικών ακτών της Ιταλίας. Aποτελεί κέντρο διαμετακόμισης για εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ της ΕΕ και της Μέσης Ανατολής.

Διαχειριστής του λιμένα είναι ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε. (www.olig.gr)

ΜΑΡΙΝΕΣ

O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προωθεί στα πλαίσια του στρατηγικού του σχεδιασμού την ανάπτυξη δικτύου μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων σκαφών, το οποίο σχεδιάζεται για τις περιοχές Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Σαγιάδας και Σύβοτων.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η κατασκευή μαρίνας στην Ηγουμενίτσα και πρόσθετα έργα και σύγχρονες εγκαταστάσεις για τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης σε Σύβοτα και Πλαταρία.

Πλαταρία:  https://www.sammyacht.com/sammy/website/marina/189/Plataria

Σύβοτα: https://www.sammyacht.com/sammy/website/marina/177/Syvota

 

Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech