Ανακάλυψε τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες, Παράδοση, Πολιτισμός

Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες , Παράδοση, Πολιτισμός Φάρος φωτεινός που φωτίζει τις Μνήμες, συνεχίζει την παράδοση και προβάλλει τον πολιτισμό.

Το νέο Μουσείο Πολιτισμού και Παράδοσης "Το Σπίτι της Ρένας" εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 και λειτουργεί έκτοτε στην Ηγουμενίτσα.

Στο μουσείο εκθέτονται και φυλάσσονται πανέμορφα στο χέρι και στον αργαλειό "θησαυροί", αυθεντικές φορεσιές, κεντήματα υφαντά κυρίως της περιοχής μας, αλλά και πολλά άλλα χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας.

Οι αίθουσες του είναι κατάλληλα διαμορφωμένες με την κάθε μια να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια επιμονής και επίμονης προσπάθειας, μα πάνω απ' όλα αγάπης για να δημιουργηθεί αυτός ο μουσειακός χώρος. Μέσα από τα εκθέματα του -περισσότερα από 2000 αντικείμενα- σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές.

Η αίθουσα του εθελοντισμού και οι συλλογές της Ρένας δημιουργούν στον επισκέπτη μοναδικά συναισθήματα. Επιδιώκει με τα εκθέματά του να εναρμονίσει την ομορφιά της Ελληνικής Παράδοσης, τη διαχρονικότητα λαογραφικών αντικειμένων και τη γοητευτική κομψότητα του εργόχειρου με τον Εθελοντισμό.

Το Μουσείο, το οποίο είναι το μοναδικό στη χώρα μας με αυτή τη σύνθεση, παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν, μαζί με τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς τους, στους χώρους του Μουσείου .

Το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες, Παράδοση, Πολιτισμός προωθώντας την ιδέα του εθελοντισμού, προσφέρει την ευκαιρία σε όσους θα μπορούσαν να συμβάλουν με τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ικανότητές τους στην επίτευξη της αποστολής και των στόχων του Μουσείου, να εργασθούν εθελοντικά. Με τον τρόπο αυτό προωθείται το πρότυπο του "ενεργού πολίτη", που έχει συνειδητοποιήσει ότι η προσωπική του ευτυχία εξαρτάται και από την ευημερία των συνανθρώπων του.

Το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας. Στην προσπάθειά του να διασώσει τη λαϊκή μας τέχνη ώστε να διατηρηθεί ζωντανή διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων που αναβιώνουν την παράδοσή μας.

Το Σπίτι της Ρένας

Το "Σπίτι της Ρένας" είναι επισκέψιμο καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

  • Τηλέφωνα: 26650 22019, 26650 22780 & 6973002327
  • Διεύθυνση: Πάροδο Ολύμπου 6, Ηγουμενίτσα 46100
  • Facebook: Το Σπίτι της Ρένας ,Μνήμες- Παράδοση- Πολιτισμός
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech