Θέλω Από τον Δήμο μου

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ

Ανατολικά των Συβότων συναντάμε την γοητευτική ορεινή Πέρδικα, το μεγαλύτερο παραδοσιακό χωριό της Θεσπρωτίας. Ίσως οι ομορφότερες και οι πιο ήπια τουριστικά ανεπτυγμένες παραλίες, βρίσκονται εδώ, ιδανικές για οικογένειες και ανθρώπους που αναζητούν την επαφή με τη φύση και τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Μεγάλες και οργανωμένες παραλίες όπως το Καραβοστάσι (παραλία βραβευμένη με Γαλάζια σημαία) και η πανέμορφη Αγ. Παρασκευή, ο Αρίλλας, το Μικρό και Μέγα Ντράφι προσελκύουν πλήθος τουριστών που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε νερά κρυστάλλινα στα εξωτικά χρώματα του Ιονίου.

Η περιοχή επιβάλει την επίσκεψη στο πολύ παλιό εκκλησάκι του Αϊ Θανάση (1811) χτισμένο σε ειδυλλιακή τοποθεσία ανάμεσα στα πλατάνια, για το οποίο η παράδοση θέλει να χτίστηκε εκεί, μετά από την εύρεση της εικόνας του Αγ. Αθανασίου σε μια ελιά δίπλα στο σημερινό ιερό. Επίσης, πρέπει να επισκεφτείτε το Δυμόκαστρο, έναν παράλιο οχυρωμένο οικισμό του 4ου αι. π.Χ. που δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου και πιθανολογείται ότι αποτελούσε την έδρα της Αρχαίας Ελίνας. 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφτείτε το γραφικό χωριό της Πέρδικας, από όπου η θέα προς την Κέρκυρα και τους Παξούς θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να μείνετε εδώ, σε καταλύματα που προσφέρονται για όλα τα βαλάντια και να ευχαριστηθείτε την φιλοξενία των ντόπιων, αλλά και τα εξαιρετικά εδέσματα των εστιατορίων του χωριού.

Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech