Residents

What's New

1η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect

 

Δελτίο Τύπου
26-09-2018

συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect (Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Interreg V-B Adriatic-Ionian Programme – ADRION 2014-2020») που υλοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας ως επικεφαλής, πραγματοποιήθηκε στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας η 1η συνάντηση εργασίας – επιστημονική συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων Φορέων της πόλης της Ηγουμενίτσας και των Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ, εταίρος του έργου υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος του έργου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, η κυρία Μαρία Μορφουλάκη, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος & Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α’ του ΙΜΕΤ, η κυρία Γλυκερία Μυρόβαλη, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Συνεργάτης του ΙΜΕΤ, ο κ. Ανδρέας Νταής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., ο κ. Αντώνιος Μάζης, Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, ο κ. Ανδρέας Οικονόμου, Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ο κ. Σέργιος Πιτούλης, Εκπρόσωπος της SUPERFAST FERRIES, η κα Ελίνα Σταυροπούλου, Εκπρόσωπος της ΜΙΝΟΑΝ LINES, ο κ. Ευάγγελος Νάκος, Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας, ο κ. Γρηγόριος Γκίκας, Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων, ο κ. Βασίλειος Μητσιμάρης, Αερολιμενάρχης Ιωαννίνων, ο κ. Θέμης Σέρμπης, Ελεγκτής Υ.Π.Α. Ιωαννίνων, ο κ. Γεώργιος Αντωνίου, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών (Associate Partner του Δήμου Ηγουμενίτσας στο συγκεκριμένο έργο) και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας και Διαχειριστής του έργου, κ. Παντελής Καραπιπέρης.

Αντικείμενο της συζήτησης απετέλεσε ο ρόλος και η συμμετοχή των Φορέων στο εν λόγω ευρωπαϊκό έργο και ειδικότερα

  • Η συλλογή δεδομένων/πηγών δεδομένων για επιβατικές ροές σε τοπικό επίπεδο και από/προς τις χώρες της Αδριατικής – Ιονίου,
  • Τα  πιθανά προβλήματα/εμπόδια στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας στο έργο Inter-Connect,
  • Οι δυνατότητες/ευκαιρίες για την ανάπτυξη των πολυτροπικών μεταφορών στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου.

 

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, πως όλοι οι παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αποστολή όλων των στοιχείων που τους ζητήθηκαν από μέρους τους, καθώς και στη συμμετοχή τους στην έρευνα που θα διεξαχθεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ.

 

Tags: Inter-Connect

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech