Residents

What's New

Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου
10-10-2018

Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας

Η πρόταση-πράξη του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΛΑΚΚΑΣ» προϋπολογισμού 2.819.268,396, που υποβλήθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη», του «Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020» αξιολογήθηκε θετικά και εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το φυσικό αντικείμενο της εγκριθείσας πράξης περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, για συνολικό μήκος 318m με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής, κυμαινόμενων διαστάσεων 8,8 - 12,45 Χ 5,00 - 2,50, από οπλισμένο σκυρόδεμα, από το ύψος της περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας» από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας συνολικού μήκους 208 m με πλακοσκεπή ορθογωνικό οχετό διαστάσεων 2,50 X 1,50 m2 (υποέργο 1). Επιπλέον στο εν λόγω υποέργο προβλέπεται και η κατασκευή μίας γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18Χ18 m2 καθώς και η κατασκευή οδού πρόσβασης προς το ρέμα πλάτους 5m και μήκους 32 m, η οποία θα χρησιμοποιείται από τα μηχανήματα-οχήματα καθαρισμού. Το εν λόγω έργο θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και ο φάκελος  ετοιμάσθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου. Μια πολιτική, που γίνεται με βασική αρχή την προστασία των πολιτών και αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους.

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech