Residents

  • Home
  • For Citizen
  • News
  • What’s new
  • Μία ακόμη βράβευση για την συμμετοχή του Δήμου μας στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

What's New

Μία ακόμη βράβευση για την συμμετοχή του Δήμου μας στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

Δελτίο Τύπου
08-04-2019

Μία ακόμη βράβευση για την συμμετοχή του Δήμου μας στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για μία ακόμη χρονιά έλαβε τα εύσημα στην τελετή βράβευσης των Ελληνικών Δήμων. που συμμετείχαν στην εκστρατεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το 2018. Στην τελετή βράβευσης των Ελληνικών Συμμετοχών στην Εκστρατεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και την ΕΕΤΑΑ, ο Δήμος μας βραβεύτηκε για τη θέση που έλαβε τόσο σε Ευρωπαϊκό (μέσα στην πρώτη 5αδα) όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το σημερινό βραβείο ανήκει στους πολίτες, γιατί η συνεκτική βιώσιμη αστική ανάπτυξη δεν είναι μια εξατομικευμένη διαδικασία, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής αξιοποίησης χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων. Είναι αποτέλεσμα αξιών και πρακτικών, που ήδη ως Δήμος έχουμε υιοθετήσει, επιτυγχάνοντας την αλλαγή κουλτούρας και την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Στον Δήμο μας η καμπάνια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει πλέον εδραιωθεί ως θεσμός που αναζητείται από τους πολίτες, αλλάζει την οδική συμπεριφορά των πολιτών και δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για αλλαγές που προάγουν ήπιους και συνεργατικούς τρόπους αστικής μετακίνησης.

Με θέρμη και ενθουσιασμό θα συνεχίσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πόλη μας εφαρμόζοντας πολιτικές ορθολογικής χρήσης του φυσικού μας πλούτου, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Κλείνοντας, θέλω εκ νέου να ευχαριστήσω τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους, που ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας για έναν καλύτερο Δήμο».

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Τρικκαίων και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, αλλά και εκπρόσωπος του Δικτύου Civinet CY-EL, με θέμα ιστορίες καλών πρακτικών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech