Residents

  • Home
  • For Citizen
  • News
  • What’s new
  • Ένταξη του έργου με τίτλο «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

What's New

Ένταξη του έργου με τίτλο «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

10-6-2019

Ένταξη του έργου με τίτλο «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Με την αρ. 43736/7-6-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ:67ΖΙ465ΧΘ7-Ε9Φ) εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» και προϋπολογισμό 4.350.000,00€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ με το ποσό των 3.100.000,00€, ενώ το υπόλοιπο των 1.250.000,00€  θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά σε παρεμβάσεις στα υποκτίρια/τμήματα ΙΙ & Ιν του εμβληματικού κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, που βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της με την οδό Κύπρου. H συνολική έκταση του δημοτικού ακινήτου στο οποίο ανεγέρθηκε το τριώροφο κτιριακό συγκρότημα ανέρχεται σε 6.972,66 μ2 και χωροθετείται εντός των ορίων του παλιού εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσας (ΦΕΚ 779 Δ' /1-9-1997) στα όρια με τα υπό έγκριση σχέδια πόλης της 4ης και 5ης Πολεοδομικής Ενότητας Ηγουμενίτσας. Οι προβλεπόμενες εργασίες περιγράφονται στην αριθ. 55/2018 μελέτη εφαρμογής, η οποία αποτελείται από την αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική και ακουστική μελέτη και συγκεκριμένα αφορούν:

  • Στη διαμόρφωση του αμφιθεάτρου συμπεριλαμβανομένης και της σκηνής που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου συνολικής επιφάνειας 460 μ2.
  • Διαμορφώνεται χώρος επιφάνειας 70 μ2 στην ανατολική πλευρά του αμφιθεάτρου για την τοποθέτηση control room, καμπίνας μεταφραστών κ.λπ. καθώς και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων επιφάνειας 200 μ2.
  • Διαμορφώνονται οι υπόλοιποι υποστηρικτικοί της κύριας χρήσης χώροι του ισογείου (χώροι υποδοχής, φουαγιέ, lobby, γραφεία διοίκησης, WC, καμαρίνια και κλιμακοστάσιο) συνολικής επιφάνειας 385 μ2.
  • Διαμορφώνονται οι βοηθητικοί χώροι του υπογείου για τις Η/Μ εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 175 μ2.
  • Τοποθετείται εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου και αντικαθίσταται τα υφιστάμενα κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για λόγους ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.
  • Λαμβάνουν χώρα εργασίες υγρομόνωσης στα δώματα λόγω σημειακών εισροών όμβριων υδάτων και εφαρμόζεται αντιδιαβρωτική προστασία στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου και ο οποίος ενισχύεται σύμφωνα με τη στατική μελέτη.
  • -Διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου και επιτυγχάνεται τόσο η πληρέστερη πρόσβαση στο κτίριο, αλλά ταυτόχρονα και η ύπαρξη μιας κεντροβαρικά τοποθετημένης μικρής πλατείας στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Η ένταξη ενός πολυπόθητου έργου για χρηματοδότηση αποδεικνύει περίτρανα πως ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε με υπευθυνότητα κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, έτσι ώστε να υλοποιούμε το φιλοπρόοδο πρόγραμμά μας. Με στόχο τη δημιουργία διαύλων  επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης, ατομικής και ομαδικής έκφρασης, δημιουργούμε τις κατάλληλες  προϋποθέσεις προαγωγής του πολιτισμού, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις και  για την ενδυνάμωση του συνεδριακού τουρισμού στον Δήμο Ηγουμενίτσας».

 


 

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech