Residents

  • Home
  • For Citizen
  • News
  • What’s new
  • Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα Κροατίας

What's New

Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα Κροατίας

Ηγουμενίτσα 22/07/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου POWER στην Ριέκα Κροατίας»

 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου POWER (Interreg V-B Adriatic-Ionian Programme - ADRION 2014-2020) στην Ριέκα της Κροατίας στις 11 και 12 Ιουλίου 2019 ως Associated Partner του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, εκπροσωπούμενος από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Παντελή Καραπιπέρη.

Στην Συνάντηση αυτή παρουσιάσθηκαν οι οκτώ καλύτερες λύσεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην δράση «Call for Solutions» στο πλαίσιο του παραπάνω έργου. Η δράση αφορούσε στην επιλογή «Λύσεων» πάνω στις ενεργειακές ανάγκες των Λιμανιών, που κατατέθηκαν και από τις 6 χώρες. Συνολικά κατατέθηκαν 23 «Λύσεις» εκ των οποίων οι 4 ήταν από την Ελλάδα. Η «Λύση» που έλαβε την δεύτερη θέση στην συνολική κατάταξη προτάθηκε από τον κύριο Σπυρίδωνα Θ. Τζάφο, Μηχανολόγο Μηχανικό, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ηγουμενίτσα.

Στην ίδια συνάντηση αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν επίσης από την αρμόδια διακρατική επιτροπή οι δέκα καλύτερες προτάσεις από τις τριάντα μία που συνολικά υπεβλήθησαν στην δράση «Gamming Sessions» από τις εκπαιδευτικές μονάδες των περιοχών χωρών των εταίρων του έργου. Η δράση αυτή αφορούσε στην δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων με την σύνταξη ενός Business Plan πάνω στο πεδίο της ενέργειας. Από τις 31 προτάσεις που συνολικά υπεβλήθησαν η πρόταση που προκρίθηκε ανήκει στην Ομάδα του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «Energy for You A.E.» από τις Φοιτήτριες του Τμήματος κα. Ευσαϊα Ακρινοπούλου, κα. Κυριακή Τρίπτση και κα. Αικατερίνη Τσίνα υπό την επίβλεψη του καθηγητή τον κ. Γεώργιου Γιώτη.

Η αποστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας απαρτίσθηκε από τον κ. Πέτρο Ζουμπούλη, Διοικητικό Προϊστάμενο και Υπεύθυνο του έργου, την κα Δέσποινα Ευθυμίου Υπεύθυνη Οικονομικών του Επιμελητηρίου στο έργο, τον Εξωτερικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου για την υλοποίηση του έργου κ. Βασίλη Παππά και τον κ. Σπυρίδωνα Τζάφο.  

 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση των τοπικών φορέων μέσα από τις συνεργασίες τόσο σε τοπικό όσο και διακρατικό επίπεδο.

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech