Residents

  • Home
  • For Citizen
  • News
  • What’s new
  • Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

What's New

Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

25-07-2019

Πρόσκληση για τον συντονισμό των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  2019

Ο Δήμος μας σε συνέχεια των επιτυχημένων βραβευμένων του δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας τα προηγούμενα έτη, θα συμμετάσχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, 16-22 Σεπτεμβρίου, με δράσεις που θα υλοποιηθούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον καθορισμό των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 αποστέλλοντας ιδέες και προτάσεις.

Η συμμετοχή σας με οποιαδήποτε ιδιότητα (πολίτες, φορείς, Σύλλογοι, ΜΚΟ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, Επιχειρήσεις) στη δημιουργία του, μας είναι απαραίτητη.

Η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη και ουσιαστική για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου μας παράλληλα με την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Βοηθήστε ενεργά τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο Ηγουμενίτσας καταθέτοντας τις προτάσεις σας για έξυπνες και πρωτότυπες εκδηλώσεις:

  • στην σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/mobilityweek.ig/
  • στο event : https://www.facebook.com/events/478632666045819/
  • στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Τοπική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας, κα Γόγολου Χριστίνα (2665361236, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

Hashtags: #mobilityweek #igoumenitsa #WalkWithUs

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Κάθε χρόνο  πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου παρέχοντας στις κωμοπόλεις και τις πόλεις μια ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα, να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα και να καταστήσουμε τις αστικές περιοχές πιο ευχάριστους τόπους διαβίωσης και εργασίας.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα, τα οποία συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.  Για το 2019, έχει επιλεγεί ως θέμα το «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!».

Οι ενεργοί τρόποι μεταφοράς, όπως το περπάτημα και η ποδηλασία, είναι απαλλαγμένοι από εκπομπές ρύπων και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της καρδιάς μας. Πόλεις που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο σε σχέση με τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης έχουν αποδειχθεί πιο ελκυστικές, με λιγότερη συμφόρηση και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Έτσι αυτόν τον Σεπτέμβριο, γιατί να μην περπατήσουμε όλοι μαζί και να δούμε τα οφέλη για τον εαυτό μας;

 

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

 

 

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech