Ορεινή ποδηλασία στο Δασύλιο

     

 

Ελληνική Δημοκρατία
Δήμος Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου

16-04-2019

Ορεινή ποδηλασία στο Δασύλιο

Η ορεινή ποδηλασία (mountain bike) αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες εξωτερικού χώρου διεθνώς. Εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο κάνουν ορεινή ποδηλασία! Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό άσκησης, διασκέδασης και χαλάρωσης. 

 

Η ορεινή ποδηλασία είναι κοινωνικά προσανατολισμένη, είναι διασκεδαστική και σε βάζει στη διαδικασία να βγεις έξω και να ασκηθείς.

  • Αποτελεί μία άριστη μορφή αεροβικής άσκησης:
  • Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία
  • Δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις
  • Γυμνάζει όλο το σώμα
  • Βοηθά στην κοινωνικοποίηση
  • Φέρνει το άτομο σε επαφή με τη Φύση και το ηρεμεί

Η ορεινή ποδηλασία οδηγεί σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου το μόνο που ακούς είναι οι ήχοι του δάσους, μπορεί αυτόματα να βοηθήσει στη χαλάρωση, δίνοντας στον αθλούμενο την ευκαιρία να απολαύσει την ομορφιά, τις μυρωδιές και την ηρεμία της Φύσης.

 

Το Δασάκι Ηγουμενίτσας προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικότερα άνοιξη - καλοκαίρι - φθινόπωρο. Το ανάγλυφό του, προσφέρει μια πλειάδα μονοπατιών και δασικών δρόμων, στους οποίους μπορεί ν' απολαύσει κανείς ορεινή ποδηλασία, σε όλες τις κλίσεις και σε όλα τα εδάφη. 

Ο "ΑΠΕΙΡΟΣ" Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας Διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, ορεινή ποδηλασία σε κλειστή σηματοδοτημένη διαδρομή στο Δασάκι Ηγουμενίτσας  και ώρα 5:00 το απόγευμα. Αφορά παιδιά από 8 ετών και πάνω και ενήλικες όλων των ηλικιών που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση. Αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν μια νέα δημοφιλή δράση πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης!