Residents

What's New

Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ…τη ζωή μου ωφελώ

 

Δελτίο Τύπου

                                                 19-09-2019

 

Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ…τη ζωή μου ωφελώ

 

Με επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση για τα οφέλη του περπατήματος και της ποδηλασίας στην υγεία μας που υλοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, σε συνδιοργάνωση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.

Στην ημερίδα, που είχε θέμα «Στην πόλη περπατώ & ποδηλατώ…τη ζωή μου ωφελώ» και που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), αναλύθηκαν τα οφέλη της άσκησης στη σωματική υγεία από τον κ. Χρυσόστομο Γούλα, Ειδικευόμενο Παθολογίας στο ΓΝ Φιλιατών, τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική υγεία από την κα Σπυριδούλα Πέτσιου, Ψυχολόγο Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας, ενώ η κα Ναταλία Κάτσιου, Φυσικοθεραπεύτρια αναφέρθηκε στις έννοιες «κίνηση» και «άσκηση». Τέλος ο κ. Παναγιώτης Ζύλης, μέλος του ποδηλατικού ομίλου Ηγουμενίτσας «ΑΠΕΙΡΟΣ» παρουσίασε χρήσιμες συμβουλές για σωστή   ποδηλασία, ενώ ο κ. Σωτήρης Σερδένης, Οικονομολόγος, ανέλυσε το σύστημα και τον τρόπο χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα με την ημερίδα, στο χώρο του Πάνθεον, λειτούργησε Έκθεση κατασκευών και ζωγραφικής, από τα ΚΔΑΠ Δίαυλος και Αρίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απευθύναν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρος Οικονομίδης.

 

Tags: Πρόληψη

  • Created on .
Copyright © 2018 Δήμος Ηγουμενίτσας, All rights reserved. Plantech