δολωματικός ψεκασμός των ελαιόδεντρων – Πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2025, για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ,θα πραγματοποιηθεί δολωματικός ψεκασμός των ελαιόδεντρων, με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 18 Αυγούστου Ιουνίου 2025, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΗμερομηνίαΤοποθεσία (συνεργείο :1)Τοποθεσία (συνεργείο :2)Τοποθεσία (συνεργείο :3)Τοποθεσία (συνεργείο :4)Τοποθεσία (συνεργείο:5)
18/08/2025ΓΛΥΚΗ- ΧΟΙΚΑ- ΓΑΡΔΙΚΙΠΕΝΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣΓΚΡΙΚΑΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΚΟΚΚΙΝΙΑ-ΜΠΟΛΙΑΝΑ
19/08/2025ΓΑΡΔΙΚΙ- ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΛΑΚΩΤΗΨΑΚΚΑ- ΑΜΠΕΛΙΑΝΕΟΧΩΡΙΓΟΛΑ-ΡΑΒΟΣΤΙΒΑ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ-ΒΙΛΙΑ
20/08/2025ΣΚΑΝΔΑΛΟ- ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΠΛΑΚΩΤΗΑΜΠΕΛΙΑ- ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΝΕΟΧΩΡΙ- ΚΑΛΛΙΘΕΑΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙ-ΣΟΛΟΠΙΑ
21/08/2025ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ- ΠΡΟΔΡΟΜΙΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑ- ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣΣΕΒΑΣΤΟ- ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΚΑΛΛΙΘΕΑΡΙΖΟ-ΧΛΩΜΟΣ-ΚΟΚΚΙΝΟΛΙΘΑΡΙ
22/08/2025ΠΡΟΔΡΟΜΙ- ΞΗΡΟΛΟΦΟΣΠΑΡΑΜΥΘΙΑΚΑΛΛΙΘΕΑΑΧΛΑΔΙΑ- ΑΕΤΟΣ
23/08/2025ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ
  • Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται να έχουν ανοιχτά τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα τους. Όπως επίσης, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι καλούνται να απομακρύνουν τα ζώα και τα μελισσοσμήνη τους, αντίστοιχα.
  • Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται να συνεργάζονται με όλους τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του.
  • Σε πιθανή διακοπή του προγράμματος για τον οποιοδήποτε λόγο (πχ δυσμενείς καιρικές συνθήκες), η εφαρμογή του προγράμματος θα συνεχιστεί την επόμενη δυνατή ημέρα.
  • Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση της μη ύπαρξης της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται, οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Οι αρχιεργάτες των συνεργείων: 1)Χρήστου Αριστείδης, 2)Γόγολος Σπυρίδων, 3)Κοράκης Σπύρος, 4)Σάσσης Χρήστος , 5)Ιωάννου Βασίλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα ΔΑΟΚ ΠΕ Θεσπρωτίας στα τηλέφωνα 2665360162, 2665360160 και στον ανάδοχο εργολάβο με τηλέφωνο 6977520843.